Startsidan Försäljning Service Uthyrning Kontakta oss Referenser
Adsorptionsavfuktare Joniseringsaggregat Pumpar Fläktar Begagnat

Chark

Chark

Charkuteri- och slakteribranschens känsliga produkter kräver låga arbetstemperaturer samt en fungerande hygienpolicy för att produktkvalitén ska kunna garanteras.

Detta medför ofta kondensproblem på väggar och tak med ohygieniskt takdropp på produkter, personal samt maskinpark. Vidare kan hög relativ luftfuktighet (%RH) medföra mikrobiell tillväxt på lokalens väggar som senare kan kontaminera produkter.

De stränga hygienkraven gör att charkuterierna och slakterierna måste högtryckstvätta lokaler samt maskinpark efter arbetsdagens slut. I oavfuktade lokaler tar det lång tid innan det torkar efter rengöring, vilket medför hala golv, produktionsstopp samt ohälsa för personalen.

Hög relativ luftfuktighet gör dessutom att kartonger mjuknar samt att paketering med vakuum försämras.

I fryslager kan det bildas is på väggar, tak, golv samt på produktens emballage. Is på golvet kan göra det svårt för personalen att gå eller köra truck medan islossning från taket är direkt livsfarligt. Påväxt av is ökar behovet av avfrostning, vilket är direkt produktionshämmande och således kostsamt för företaget.

Referenser


Tillbaka till föregående sida