Startsidan Försäljning Service Uthyrning Kontakta oss Referenser
Adsorptionsavfuktare Joniseringsaggregat Pumpar Fläktar Begagnat

Konfektyr

Konfektyr

Konfektyr älskas av människor över hela världen och viss konfektyr, till exempel choklad, är till och med beroende-framkallande. Smaken kan vara varierande beroende på konsumentens ålder samt var i världen man befinner sig.

Ett allmänt problem vid tillverkning av konfektyr såsom klubbor, praliner, hårda karameller och dragerade produkter är att produkter klibbar ihop med omslagspapper eller med varandra vid lagring i kartong, ask eller påse, vilket skapar irritation hos konsumenten samt höga kassationskostnader. Detta går att undvika genom att installera en avfuktare direkt på produktionslinjen eller genom att avfukta luften i berörda delar av produktionslokalen. Därmed får kunden garanterat rätt klimat i förpackningsdelen av maskinen, vilket minimerar risken för hopklibbning.

Vid chokladtillverkning är rätt relativ luftfuktighet (%RH) av sådan vikt att man inte bör öppna dörrar och fönster vid regn, men även under årets varmare månader kan högt %RH påverka slutprodukten eftersom produktionslokalerna för choklad ej bör hålla över 20°C. Då den varma ventilationsluften med högt %RH kyls ned till 20°C kommer %RH att stiga ytterligare med en grå och glanslös produkt som följd; fukt från den omgivande atmosfären har angripit chokladens yta och löst upp en del av chokladens sockerinnehåll. Detta går att undvika genom att avfukta ventilationsluften innan den når produktionslokalen eller kyltunneln.

Referenser


Tillbaka till föregående sida